Aston Martins nya fartmonster

Skriven den 10 augusti, 2008

Aston Martin har släppt den första bilden på sitt nya fartvidunder, som går under arbetsnamnet One-77. Lyxåket ska tillverkas i 77 exemplar och kommer att kosta runt 12 miljoner kronor. Försäljningen väntas komma igång i slutet av året.

Det blir den första Aston Martin-bilen som ser dagsljus sedan märket sålts av Ford förra året. Köpare var en grupp brittiska, amerikanska och kuwaitiska investerare med de förre rallyföraren David Richards i spetsen.

Toppfarten är enligt uppgift strax under 400 kilometer i timmen och med en V12-motor under huven på ungefär 700 hästkrafter ska Aston Martins vrålåk göra noll till 100 kilometer i timmen på strax under 3,5 sekunder. Bilen har också en kaross i aluminium och ett chassi av kolfiber, allt för att göra den så lätt som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.